Yes-R

Yes-R is een MC uit Amsterdam-Oost die bekend staat om zijn uitermate swingende flow. Nu al zijn er grote verwachtingen omtrent de 18 jarige Yesser Roshdi. Geïnspireerd door zijn neef Ali B besloot Yes-R op 13 jarige leeftijd dat hij rapper wilde worden. Op zijn 14e deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht waar hij de 2e plaats won. Net als zijn neef had hij de smaak van het optreden meteen te pakken en is sindsdien niet meer van het podium af te slaan. Hij maakte twee jaar lang deel uit van de hiphopformatie Ongerept.

Na zijn vertrek uit de groep Ongerept besloot Yes-R als soloartiest verder te gaan. In 2003 ontmoette hij Lange Frans van D-Men Entertainment die onder de indruk was van Yes-R’s flow. Lange Frans ging direct aan de slag met de productie van Yes-R’s nummers. Het eerste nummer ‘Chickiesflasher’ werd een undergroundhit en staat op de compilatie CD de Gastenlijst. Ook de featuring op ‘Sletje’ van Baas B werd een heuse clubhit. Hij won de auditieronden voor een Mc Donalds reclame en kreeg zodoende meer naamsbekendheid. Hieruit volgde een featuring op de debuutsingle ‘Laat je gaan’ van Maritza.

In 2004 sleepte Yes-R de publieksprijs binnen van de meest toonagevende talentenjacht de GROTE PRIJS VAN NEDERLAND. Dit zorgde voor veel publiciteit en dus nog meer bekendheid voor de ambitieuze Yes-R. Ook op de straatremixes 2 en 3 zijn veel nummers van Yes-R te beluisteren.

Na de moord op Theo van Gogh besloot Yes-R samen met Ninthe (bekend van het nummer Zinloos) en Riza een antwoord te geven op alle geluiden die er vanuit de maatschappij te horen waren. Dit resulteerde in het nummer ‘Actueel Vandaag’, dit nummer werd non-commercieel gereleased en kwam maar liefst binnen op 15 in de FUNX charts.

Zijn eerste single werd in maart uitgebracht onder de naam “Stel je voor” featuring Baas B. Hoewel dit nummer in de charts hoge ogen scoorde werd hij bij het grote publiek pas echt bekend toen hij samen met Ali B. het nummer “Leipe Mocro Flavour” uitbracht. Dit nummer haalde maar liefst een nummer 2 positie in zowel de TOP 40 als de MEGA TOP 50.

Zijn debuutalbum ‘Mijn pad’ ligt inmiddels in de winkel. Op dit album vertelt Yes-R zijn persoonlijke verhaal over zijn leven, visies en toekomstperspectief. De verwachtingen zijn erg hoog. Van dit album zullen de singles Fissa, Mijn Pad en Mammie uitgebracht worden.

Samen met Soesie B als backup, zanger Derenzo en DJ Kesh tourt Yes-R inmiddels door heel Nederland. Zoals hij zelf in het nummer van de ‘straat naar de top’ meldt gaat Yes-r volop voor de winst!!!!

Yes-R is als Coca Cola je vindt hem overal, stapt de hiphop-scene binnen en schreeuwt dit is een overval”

Discografie

2005
Fissa (single)
Mijn Pad (album Yes-R)
Leipe Mocro Flavour Remix (single + album Ali B.)
Stel je voor (single met Baas B.)

2003/2004
Chickiesflasher (compilatie CD de Gastenlijst)
Zo! (compilatie CD de Gastenlijst)
Laat je gaan (single Maritza)
Klaar om te strijden (Album Ali B)
Je moet niet Fokken met mij (Straatremix 2)
Zeg maar niets! (straatremix 3)
Waarschuwing 1 (straatremix 3)
Opscheppers (straatremix 3)
Actueel Vandaag (actueelvandaag.nl)
Sletje (Straatremix)
21 vragen (Straatremix 2)

Source: http://www.yes-r.nl/bio.php