Kreuners, De

De Kreuners is een Vlaamse rockband die ontstond in 1978. De groepsnaam is een knipoog naar Bob Marleys band The Wailers. De oorspronkelijke naam was "Kuifje in Oostende".

Ze vielen op op de Humo's Rock Rally, maar ze kregen geen platencontract. Dus gingen ze naar Londen om hun eerste single 'Nummer een' op te nemen. Deze werd meteen een groot succes. Later kwamen nog vele andere grote hits, zoals onder andere 'Wat komen moet dat komt', 'Cous Cous Kreten', 'Meisje, meisje' en 'Ik wil je'. Hierna hebben De Kreuners succes na succes, tot in Frankrijk toe, ondanks hun Nederlands repertoire.

Discografie

Albums
1981 ' 's Nachts kouder dan buiten'
1982 'Er sterft een beer in de taiga'
1983 'Natuurlijk zijn er geen Alpen in de Pyreneeën'
1984 'Weekends in België'
1986 'Dans der onschuld'
1990 'Hier en nu
1991 'Het beste van De Kreuners'
1992 'Knagend vuur'
1995 'De Kreuners'
1998 'Pure Pop'
2000 / 2003 'Originele hits / Essential'
2003 '1978'
2003 '25 jaar het beste van De Kreuners'
2005 'DVD - Live 2005'
2008 'De kreuners 30'
2010 'Jonge honden'
2010 'Alle 40 Goed'

Singlestitel jaar
Nummer een 1980
Nee oh nee 1981
Zij heeft stijl 1981
Gezellig samenzijn 1981
Madame WuWu 1981
Layla 1982
Beest 1982
Cous cous kreten 1982
Doe het gevecht 1983
Vuil water 1984
Ik dans wel met mezelf 1985
Sha la 1985
Jongens hebben geluk 1986
Wij gaan deserteren 1986
A rum a drum drum 1987
Koes koes kreten 1989
Verliefd op Chris Lomme 1989
Ik wil je 1990
Nu of nooit 1990
Zo jong 1990
Maak we wakker 1991
Layla 1991
Het regent meer dan vroeger 1991
In de zin van mijn leven 1991
Help me door de nacht 1991
Ik ben bij jou 1991
De hemel nooit beloofd 1991
Vergeet het maar 1995
Er komt een tijd 1996
Wat komen moet dat komt 1996
Vader moeder appelspijs 1996
We kleuren de nacht 1998
De laatsten zullen de eersten zijn 1998
Waar en wanneer 1998
Meisje Meisje 2003
Ja! 2003
Lust slaapt nooit 2004
Pinguïns in Texas 2008
Stil in mij 2008

Source: http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Kreuners