Zo leer jij de songtekst van iedere artiest uit je hoofd

Zo leer jij de songtekst van iedere artiest uit je hoofd

enter image description here

Sta je op het punt om naar het concert van je favoriete artiest te gaan? Dan wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten en uit volle borst kunnen meezingen met alle nummers. Hoewel we vaak denken dat we de songteksten al kennen, kan dat in de praktijk behoorlijk tegenvallen. Niets is vervelender dan alleen het refrein te kennen en de rest van de tekst op de melodie te neuriën wanneer je eindelijk bij het concert bent. Het is dus de hoogste tijd om je goed voor te bereiden en alle teksten uit je hoofd te leren! Maar hoe pak je dat het beste aan? Om je op weg te helpen, delen we enkele handige tips waarmee het uit je hoofd leren van alle songteksten een stuk makkelijker wordt.

Wie schrijft blijft!

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het opschrijven van informatie bijdraagt aan een betere herinnering ervan. Natuurlijk is het niet haalbaar om alle nummers van een concert volledig op te schrijven, maar je kunt beginnen met de tekst van de vijf meest populaire liedjes. Een gemiddeld concert bevat vaak tussen de 15 en 20 nummers, dus als je een derde daarvan uit volle borst kunt meezingen, is dat al een geweldige prestatie! Begin eenvoudigweg door de originele songtekst naast je te houden en deze over te schrijven op een apart vel papier. Je zult merken dat hoe vaker je dit doet, hoe beter het je afgaat en hoe meer nummers je moeiteloos kunt meezingen. Een handige truc om de teksten in je geheugen te griffen!

Muziek in de auto

Als je veel onderweg bent, is dit dé gelegenheid om een nummer goed onder de knie te krijgen. Door dezelfde liedjes telkens in je auto af te spelen en uit volle borst mee te zingen, zul je merken dat je ze na verloop van tijd steeds beter beheerst. Bovendien zullen je buren het waarderen dat je je zangkunsten buitenshuis oefent. Als je even genoeg hebt van het zingen, is het ook goed om wat ontspanning te nemen. Je kunt bijvoorbeeld op je telefoon even één van de vele online casino sites bezoeken en een potje poker spelen om te relaxen, zodat je daarna weer fris verder kunt oefenen. Uiteraard wel wanneer je auto aan de kant staat of je op de bijrijdersstoel zit.

Blijf jezelf uitdagen

Nadat je de songteksten herhaaldelijk hebt opgeschreven, is het slim om bepaalde zinnen af te dekken. Op die manier word je gedwongen om de teksten volledig uit je hoofd te zingen. In het begin kan dit wat uitdagend zijn, maar na verloop van tijd zul je merken dat het steeds soepeler gaat. Hierdoor kun je uiteindelijk het hele nummer moeiteloos meezingen. Het is echter belangrijk om hetzelfde nummer te blijven oefenen, zodat je de tekst niet weer vergeet. Op die manier kun je echt genieten van het concert en uit volle borst meezingen met je favoriete artiest! Vervolgens herhaal je deze stappen met de andere nummers en heb je voor je het weet het hele album in je hoofd zitten.