Wat zijn de beste liedjes over licht?

Wat zijn de beste liedjes over licht? enter image description here Licht is erg belangrijk. Zo zorgt daglicht er bijvoorbeeld voor dat wij gezond blijven. Toch schijnt de zon niet de hele dag, dus lampen zijn nodig in een woning. Ook in een tuin kan verlichting ’s avonds van belang zijn, wat mogelijk is met behulp van buitenlampen met sensor. Tegenwoordig probeert men om de lampen zoveel mogelijk als daglicht te laten lijken. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met de producten die je in een LED webshop kunt kopen. Dat licht zo belangrijk is blijkt ook uit hoeveel liedjes er geschreven zijn over dit onderwerp. De onderstaande exemplaren zijn hier toch wel echt de beste voorbeelden van.

Flashing Lights van Kanye West ft Dwele

Voordat Kanye West met Kim Kardashian trouwde, had hij relaties met andere vrouwen. In Flashing Lights blijft de in Atlanta geboren rapper denken aan zijn ex-vriendin. Hij beschuldigt haar ervan te materialistisch te zijn, maar hij lijdt als ze hem verlaat en heeft het gevoel alsof hij is gehavend door orkaan Katrina. Kanye probeert wat orde in zijn gevoelens en emoties te brengen, maar wordt onderbroken door de flitsende camera's van de paparazzi. Het licht is in dit specifieke geval extreem agressief. Het is de materialisatie van een aanslag op zijn privacy, een obstakel dat hem niet in staat stelt zijn gevoelens in vrede te ervaren en zonder erdoor verpletterd te worden.

Lights Of Home van U2

Het verhaal in dit nummer spitst zich toe op de grens tussen leven en dood en is autobiografisch, want enkele jaren geleden riskeerde de leider van de Ierse band, Bono Vox, zijn leven bij een ernstig fietsongeluk. Vanaf het eerste couplet geeft de ik-verteller toe dat hij eigenlijk niet hier zou moeten zijn om dit verhaal te vertellen, aangezien hij dood zou moeten zijn. Zijn verhaal draait om de lichten die voor zijn ogen verschenen tijdens deze bovennatuurlijke, bijna-doodervaring. Dit omvat het flitsende licht van de ambulance, de schittering van de operatiekamer, het licht van hoop aan het einde van de tunnel en het vertrouwde, geruststellende licht van thuis waarnaar hij terugkeerde nadat hij aan de dood was ontsnapt.

Lights On van FKA twigs

Het vertrouwen tussen twee mensen kan ook een kwestie van licht zijn. In dit nummer uit 2014 vertelt FKA twigs over het delicate evenwicht van krachten dat in een koppel is opgebouwd. Licht en schaduw worden gebruikt om beide partners voor elkaar te tonen of te verbergen. De identiteit van de man wordt bepaald door de manier waarop hij zich gedraagt ??in het licht, dat wil zeggen in de ogen van de samenleving, maar er zijn schaduwgebieden die de vrouw terugduwen. Het thema van het geloof, dat de hoeksteen vormt in de relatie tussen de verteller en haar partner, wordt benadrukt in het refrein, waar de verhalende stem in de eerste persoon bevestigt dat ze alleen de liefde kunnen bedrijven met de lichten aan als ze elkaar vertrouwen. Lyrics: https://sweetslyrics.com/fka-twigs/lights-on-lyrics

NYC van Interpol

Een van de topoi van romantische literatuur is om de innerlijke gevoelens van de hoofdpersoon in het omringende landschap te spiegelen. Twee eeuwen later is deze topos duidelijk nog springlevend, zoals Interpol's NYC laat zien. De verteller is alleen en gewond, net als de stad om hem heen, in dit geval New York City na 9/11. De doorbraak komt in het refrein: New York geeft om je. In de outro komt de hoop letterlijk weer tot leven, wanneer de verteller zich realiseert dat het aan hem is om de lichten in zijn leven weer aan te doen, op dezelfde manier waarop New York City zijn sprankelende lichten weer aandeed na de donkerste periode in de geschiedenis van de stad. Lyrics: https://sweetslyrics.com/interpol/nyc-lyrics