Effectieve backlinking voor uw website met songteksten

Effectieve backlinking voor uw website met songteksten

Op zoek naar meer bekendheid en bezoekers voor uw lyrics website? Social media marketing kan u daarbij helpen. Social media is een platform om u online bereik te vergroten.

Social Media Marketing uitproberen

Met social media marketing gebruikt u sociale mediaplatforms om contact te maken met uw doelgroep om uw merk op te bouwen, website bekendheid te vergroten of producten en/of services te verkopen. De belangrijkste en meest gebruikte sociale mediaplatforms zijn Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube en ook Snapchat. Hoe hiermee om te gaan;

  • Gebruik social media om uw website te promoten.

  • Gebruik trending hashtags.

  • Schrijf waardevolle inhoud in uw social media berichten.

  • Spreek uw publiek aan, probeer met opmerkingen en reacties om te gaan.

  • Wees nederig en geduldig.

Met een marketingstrategie voor sociale media krijgt u inzicht in alles wat u van plan bent te doen en wenst te bereiken via sociale media. Het begeleidt uw acties en laat u weten of u slaagt of niet. Elke post, reactie, like en opmerking moet een doel dienen.

Er zijn een paar acties die u hierbij kunt uitvoeren.

Om te beginnen moet u (minimaal) een Facebook-, Pinterest- en Twitter-account hebben voor uw website. Als u dat niet heeft, activeer deze dan. Zodra uw social media profielen zijn ingesteld met uw logo / merk, enz., Kunt u beginnen met het maken van afbeeldingen van uw songteksten die kunnen worden gedeeld op deze sociale mediaplatforms. Kies de meest populaire / herkenbare delen van de tekst. Link vervolgens terug vanaf uw site naar de pagina waar de songtekst zich bevindt. Deze backlinking techniek is een goed begin.

Als u deze afbeeldingen ook op uw website plaatst, kunt u de pictogrammen voor sociale media in uw WordPress-thema gebruiken waarop mensen kunnen klikken om te delen.

Schrijf content voor uw website

U heeft een Wordpress-blog. U hebt inhoud nodig als u White hat-backlinks wilt. Schrijf inhoud over de 7 slechtste songteksten ooit. De top 10 van beste songteksten uit de jaren 80. etc. Verzin een aantal goede titels door de Google Keyword planner te gebruiken om trefzinnen met songteksten erin te vinden. Gebruik andere tools om te zien wat mensen vragen over songteksten en schrijf hier inhoud over. Schrijf inhoud en beantwoord vragen over songteksten. Als uw inhoud goed genoeg is, verwijs er dan naar. Maak een aantal goede externe links van uw berichten. Onthoud dat Google het geweldig vindt als u vanuit uw eigen inhoud naar sites met een hoge autoriteit linkt. Dit zorgt voor een hogere trust flow, oftewel uw website wordt als hoger gewaardeerd door Google dankzij kwaliteit content.

U bent niet de enigste met een Lyrics-website en sommige bestaan al jaren. Als u gloednieuw bent in de branche en een klein budget heeft, zijn de bovenstaande tactieken een mooie eerste stap.

Als u wat geld te besteden hebt, kun u wat meer geavanceerde linkbuilding-tactieken toepassen met de hulp van een SEO bureau die u waarschijnlijk veel meer op zullen leveren.

Vergroten van het verkeer naar uw website

Als u meer bezoekers naar uw lyrics website wilt trekken kunt u bijvoorbeeld de volgende acties verrichten.

  • Selecteer 100 nummers; populaire liedjes met controversiële betekenis, populaire

liedjes met een interessant achtergrondverhaal (verhaal over een incident

gerelateerd aan een zanger of songwriter), of liedjes met interessante feiten. Schrijf 100 blogposts op uw website, in die posts kunt u ook de volledige songteksten linken.

  • Laat afbeeldingen van elk van die geselecteerde nummers weergeven, vat uw

blogpost samen in feiten, gebruik het eigenlijke nummer als achtergrondmuziek en

deel de videoclip. Start een YouTube-kanaal en upload de video's. Zorg ervoor dat u in de beschrijving van elke video links opneemt naar uw songtekst webpagina en blog post webpagina's met verhalen over deze liedjes.

  • Doorloop zoveel mogelijk online blogs, forums en wat niet;

wanneer er een discussie is, vraag met betrekking tot een bepaald nummer,

songteksten geraadpleegd worden, geef antwoord / geef uw bijdrage inclusief

originele songtekst blogpost, verhaal blogpost, eventuele YouTube-video. Maar probeer alsjeblieft altijd de waarde van die bepaalde forumpost / -discussie ook te vergroten.

Zorg er daarnaast voor dat de technische kant van uw website SEO-vriendelijk is (juiste metatags, trefwoord optimalisatie,… enz.). Wanneer u de bovenstaande 3 stappen na verloop van tijd volgt, zullen zelfs originele backlinks groeien.