Dé leukste meezingers voor in de auto

Dé leukste meezingers voor in de auto

enter image description here

Als je een langere rit voor de boeg hebt dan ga je die niet in stilte rijden. Je kunt luisteren naar een informatieve podcast of audioboek, maar je kunt ook gewoon mee gaan blèren op foute klassiekers. Zeg nou zelf, dat is toch veel leuker? Als je muziek afspeelt waar je helemaal in op gaat vliegt de tijd voorbij. Voor je het weet ben je alweer twee uur verder, zeker voor lange ritten naar bijvoorbeeld je vakantiebestemming is dat erg fijn. Als je voor die hoge noot gaat in een huurauto van bijvoorbeeld EasyTerra moet je er wel omdenken dat de ramen er niet uitspringen, in dat geval hoop ik dat je goed bent verzekerd.

Livin’ on a prayer – Bon Jovi

Vooral het stukje ‘we’re half way there’ is leuk als je (bijna) halverwege bent op je route. Livin’ on a prayer is dé signature song van de band Bon Jovi. Bon Jovi is een rockband actief sinds 1983. Nou is rockmuziek tegenwoordig niet heel populair meer maar feit blijft dat jong en oud het refrein van dit nummer mee kan schreeuwen.

Girls just want to have fun – Cyndi Lauper

Even voor het vrouwelijke publiek. Een nummer als Girls just want to have fun kan natuurlijk niet ontbreken in een playlist voor onderweg. Nummers van de Spice girls, NSYNC en de Backstreet boys kunnen daar sowieso niet op missen. Dat is muziek dat nog generaties, misschien wel tot irritatie aan toe, door de speakers zal klinken.

Don’t stop believin’ – The Journey

Power ballads doen het wel vaker goed onderweg, Don’t stop believin’ is zeker een die in dit rijtje thuishoort. Deze klassieker is uitgebracht in 1981, toch hoor je hem nog steeds in verschillende uitgaansgelegenheden en wordt hij nog regelmatig gedraaid op radiostations die klassiekers waarderen. Je kunt het nummer ook kennen van de serie Glee. Hier werd het nummer meermaals in gebruikt.

Let it go – Frozen

Voor het jongere publiek en de Disney-fans mocht dit nummer niet uit het lijstje ontbreken. Let it go is het nummer dat de film Frozen populair heeft gemaakt. Het optreden van Channing Tatum bij de Lip sync battle heeft het bij de vrouwen wellicht ook goed gedaan. In ieder geval, Let it go is een nummer dit niet mag ontbreken in de roadtrip playlist.

Ben je zelf niet echt een muziekkenner of heb je gewoon geen zin om zelf een playlist in elkaar te knutselen dan kun je op muziekstreamingsdiensten als Spotify al kant en klare roadtrip afspeellijsten vinden. Als je goed zoekt zijn er per muziekgenre verschillende afspeellijsten te vinden. Er moet dus vast een afspeellijst bestaan waar zowel jij als je bijrijder mee akkoord gaat. Denk er wel om dat je de speakers van je gehuurde auto van EasyTerra niet opblaast. Dan moet je de rest van de route in stilte doorbrengen, en heb je heel wat uit te leggen aan de verhuurder. Dat is iets waar natuurlijk niemand op zit te wachten.